> > > >

Tu ruta a caballo por Espinavell: Costabona - Espinavell

Rutas a caballo por Gerona

RUTA A CAVALL AL CIM DEL COSTABONA (2465 M)

Ruta organitzada per l'Associació Cowboys de la Selva el dia 8 d'Agost de 2009, amb la participació de 19 cavallistes vinguts d'arreu de Catalunya.
Més informació i fotos: www.actiweb.es/cowboysdelaselva

DESCRIPCIÓ DEL RECORREGUT

El Costabona està situat al punt d'unió del massís del Canigó amb l'eix dels Pirineus i per tant té una vista privilegiada sobre ell. És el primer cim de més de 2000 metres (té 2465 metres d'alçada) que trobem venint del Cap de Creus. Això fa que durant l'ascensió gaudim d'una esplèndida panoràmica sobre tota la província de Girona, des del mar fins el Balandrau i (ja a França) des del Canigó fins a (ja a Barcelona) Montserrat.

A mesura que anem guanyant cota es podrà gaudir de la natura en la seva màxima plenitud: pastures, boscos d'avets, rieres i rierols, fonts, ramats de vaques i cavalls, isards, bultors ...

Recorregut de pujada (12 Km i 3 hores) :

Espinavell (1210 m), Coll Pregon (1533 m), Coll Maçanells, Coll Pany (1666 m), Coll de Siern, portella filat termes Espinavell-Setcases, Refugi Costabona, Coll de Pal i Costabona (2465 m).

Sortirem d'Espinavell direcció coll Pregon seguint les marques grogues d'un PR. Al cap d'una hora estarem al coll Pregon i anirem planejant pel mig de prats de pastura i avets pel coll Maçanells, coll Pany, coll de Siern i anirem pujant de cota fins a la portella del filat de la partió dels termes d'Espinavell-Setcases.

A poc a poc anem guanyant alçada (2000 m) i la vista es va ampliant, comencem a veure el mar i en un dia clar podrem distingir la badia de Roses, el Cap de Creus, el Puigneulós' i cap al sud començarem a distingir el Puigsacalm, el Far, el Montseny, el Matagalls' A la nostra esquerra podrem veure clarament el Balandrau, el Gra de Fajol, Bastiments' El refugi de Costabona és ben visible al nostre davant, una mica a l'oest.

En pocs minuts, sempre seguint al costat del filat, comencem a veure algunes marques vermelles i blanques indicatives del GR-11-6. Poc a poc el camí es fa més evident (els senyals ajuden) i es separa del filat. La separació del filat té lloc quan ens trobem a l'alçada del refugi de Costabona i el camí (ja més planer) es dirigeix cap un collet situat al nord del refugi. Tot i que no és el camí correcte per anar al cim, podem desviar-nos i anar a visitar el refugi (la distància addicional serà d'uns 500 metres entre anar i tornar) . Pujant cap el petit collet trobem la Font de Fra Joan' un bon lloc per aturar-nos un moment per refrescar-nos.

Reprenem el camí cap al Coll de Pal on hi arribem en un quart d'hora. Al arribar a aquest punt (en que hi ha la fita fronterera 313) veiem des de la vessant nord divisar les Esquerdes de Rojà i el Canigó.

Al Coll de Pal girem cap a l'est i ens dirigim ja directament al cim del Costabona. Abans però, arribem a un petit coll amb un gran pilar de pedres. Aquí ja veiem fins a Montserrat i en pocs minuts arribem al cim del Costabona.

Recorregut de baixada-1 (10.5 Km i 2 hores 30 minuts):

Costabona, Roques d'en Mercer, Collada Fonda, Pista Espinavell-Setcases, Puig Sistra (1985 m), GR-11, Collada Fembre-Morta, Puig Moscós (1740 m), Plans del Graell i Espinavell.

La baixada la fem pel per la cara sud-est del Costabona fins un grup de roques per després continuar el descens en direcció sud, això escurça una mica la distància recorreguda. Seguint el filat de la partió dels municipis d'Espinavell-Setcases arribarem a la collada Fonda.

Passarem per la pista forestal, el Puig Sistra i conectarem al GR-11. Aquest GR surt del Mediterrani (Cap de Creus) i acaba al Cantàbric.

Seguint les marques blanques i vermelles del GR travessarem la portella dels Plans del Graell on baixarem pel mig de prats i avets fins arribar a Espinavell. En aquest últim tram cada any (13 d'Octubre) es per on baixen els mulats d'Espinavell per després fer la tria a baix al poble ('La Tria de Mulats d'Espinavell').


Escrito por cowboysdelaselva en Wikiloc

Guardar en Delicious : Ruta a caballo por Gerona. Costabona - Espinavell Enviar a Digg: Ruta a caballo por Gerona. Costabona - Espinavell Compartir en Facebook: Ruta a caballo por Gerona. Costabona - Espinavell Publicar en Twitter: Ruta a caballo por Gerona. Costabona - Espinavell Menear en Menéame: Ruta a caballo por Gerona. Costabona - Espinavell Publicar en Google Buzz: Ruta a caballo por Gerona. Costabona - Espinavell Enviar a Stumbleupon: Ruta a caballo por Gerona. Costabona - Espinavell Enviar a Technorati: Ruta a caballo por Gerona. Costabona - Espinavell Publicar en Reddit: Ruta a caballo por Gerona. Costabona - Espinavell Publicar en Designbump: Ruta a caballo por Gerona. Costabona - Espinavell Publicar en Designfloat: Ruta a caballo por Gerona. Costabona - Espinavell Compartir en Mister Wong: Ruta a caballo por Gerona. Costabona - Espinavell

Comenta esta ruta

¿Conoces la ruta Costabona - Espinavell? ¿Has estado alguna vez cerca de cerca de Espinavell, Catalunya (España)?, te han hablado alguna vez de la zona... Deja tus impresiones en esta web, coméntanos si recomendarías esta ruta, si conoces alguna ruta alternativa a caballo por Gerona...

Tu Nombre:

E-mail:

Web, si tienes:

Tu Comentario:

Puntúa esta ruta:
  • Puntuacion de la ruta
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

En la ruta "Costabona - Espinavell" que pasa cerca de Espinavell, Catalunya (España) , podemos observar que es una ruta recomendada para ir a caballo de 24.294 kilómetros. Según el autor califica la ruta como ruta Difícil. En la parte superior tenemos un mapa de la ruta a caballo con información más detallada. Entre otras, podemos ver fotos de los lugares por donde va la ruta; y también interesante es poder ver la gráfica de desnivel de la ruta a caballo para saber a lo que nos enfrentamos.

Gracias a Google Maps podemos ver este mapa de diferentes maneras, en modo "Mapa", "Satélite" o "Híbrido", que es una mezcla de ambos. En cada caso el mapa se presenta de una manera y nos permite llegar a ver la ruta in situ con sus rutas, senderos, carreteras reales a través de fotos tomadas por satélite. En todos los mapas de esta web puedes ampliar y reducir el tamaño del mapa para ver con más precisión los lugares de mayor interés.

Y por otro lado, gracias a Wikiloc y su comunidad de usuarios hacen posible que día tras día hayan más y más rutas de todo tipo añadidas por los propios usuarios a través de sus recorridos realizados junto con localizadores gps que van trazando el camino. Wikiloc y sus mapas en esta web también te permiten ver tu ruta a caballo por Gerona en 3D ofreciéndote un archivo para verlo con el programa Google Earth. Es sorprendente poder elegir tu ruta para este fin de semana por Gerona de entre todas con la ayuda de imágenes reales y sus montañas, valles, llanuras a escala real.

Puedes encontrar rutas familiares, recorridos tranquilos para pasear con los caballos a través de los senderos de Gerona. Pasea a caballo por Gerona y disfruta de la Naturaleza en su estado vivo. Puedes encontrar más rutas por Gerona en los enlaces de la parte de la derecha o puedes buscar en otras provincias de tu comunidad en el apartado siguiente a éste. Conoce Gerona y Cataluña a través de sus rutas a caballo. También puedes informarte de más rutas a caballo por el resto de España simplemente pinchando en el enlace del menu superior, así como rutas de otro tipo. Encuentra la ruta que mejor se ajusta a ti y prepárala para el próximo fin de semana.

Esta web se acoge a las condiciones de uso de Wikiloc, en el que no garantiza la precisión o seguridad de los tracks y waypoints aquí publicados. Asimismo, pueden encontrarse posibles erratas en ciertas rutas como por ejemplo que no coincidan con la provincia seleccionada.

Envía a un amigo esta ruta

¿Conoces algún amigo que le pueda gustar la ruta Costabona - Espinavell? ¿Rellena los datos y le enviaremos automáticamente información sobre esta ruta a caballo cerca de Espinavell, Catalunya (España).

Tu Nombre

Tu e-mail

e-mail de tu amigo

Rutas a caballo por Cataluña

”Ver de cerca una montaña y no sentir deseos de subirla es radicalmente imposible.”

Ramón Suriñach

Rutas a caballo por Gerona

Disfruta de las mejores rutas a caballo por Gerona y sus alrededores. Encuentra la ruta que más te apetezca y mejor se adapte a ti. Descárgate los tracks de la ruta desde Wikiloc, súbelo a tu móvil o tu GPS y disfruta de tus vacaciones o un buen fin de semana con un recorrido en contacto con la naturaleza.
Empieza tu ruta en las mejores rutas a caballo por Gerona

Rutas a caballo por Lérida

Disfruta de las mejores rutas a caballo por Lérida y sus alrededores. Encuentra la ruta que más te apetezca y mejor se adapte a ti. Descárgate los tracks de la ruta desde Wikiloc, súbelo a tu móvil o tu GPS y disfruta de tus vacaciones o un buen fin de semana con un recorrido en contacto con la naturaleza.
Empieza tu ruta en las mejores rutas a caballo por Lérida

Rutas a caballo por Barcelona

Disfruta de las mejores rutas a caballo por Barcelona y sus alrededores. Encuentra la ruta que más te apetezca y mejor se adapte a ti. Descárgate los tracks de la ruta desde Wikiloc, súbelo a tu móvil o tu GPS y disfruta de tus vacaciones o un buen fin de semana con un recorrido en contacto con la naturaleza.
Empieza tu ruta en las mejores rutas a caballo por Barcelona

Rutas a caballo por Tarragona

Disfruta de las mejores rutas a caballo por Tarragona y sus alrededores. Encuentra la ruta que más te apetezca y mejor se adapte a ti. Descárgate los tracks de la ruta desde Wikiloc, súbelo a tu móvil o tu GPS y disfruta de tus vacaciones o un buen fin de semana con un recorrido en contacto con la naturaleza.
Empieza tu ruta en las mejores rutas a caballo por Tarragona

Tusrutasysenderos.com en Google+ Hazte FAN de TusRutasySenderos en Facebook Sígue a TusRutasySenderos en Twitter Feeds RSS de TusRutasySenderos Blog de TusRutasySenderos

Las mejores rutas a caballo por Espinavell

Rutas a caballo cerca de Espinavell

Mare de Déu de la Font
MAre de Déu de la Font

Sant Martí de Llémena - Banyoles
Ruta amb nens i burres de Sant Martí de Llémena a Banyoles fent nit a Rocacorba

Travessa Sant Martí de Llémena - Banyoles. 1era etapa
Travessa en dos dies dde Sant Martí de Llémena a Banyoles amb nens i burres.

Estany de Sils amb Cowboys de la Selva
Extraordinaria sortida organitzada pels Cowboys de la Selva, molt planera amb molta acciò reservada per genets i amazones experimentats amb trotades i galopades molt ben...

cocacola
cocacola

al riu
al riu

La Salut - puig de la creu
La Salut - puig de la creu

volta al canigó
Track 1

torre romeu i els potros
torre romeu i els potros

mig riu
mig riu

ruta normal
ruta normal

Can Calderó i rodalies
Can Calderó i rodalies

Espinavell: Tria de Mulats 2011
Aquesta ruta es va fer en la diada de la Tria de Mulats d'Espinvell el 13 d'Octubre del 2011. El recorregut surt de Llanars a prop de l'Hotel el Grèvol i s'enfila durant dues...

ruta a cavall o btt (difícil) de 12 km amb sortida i arribada a s. mori.2011-10-05
L'única dificultat es que alguna pujada i baixada té molta pedra.

Casa Etxalde - Rocabruna - Casa Etxalde
Agradable ruta que passa per pistes forestals i corriols entre boscos i prats de la vall de Rocabruna.

Ardenya i Gavarres


A cavall per l'Ardenya 2
Modificació del anterior itinerari.

A cavall per l'Ardenya
Des de els mobles Mulà, on part la ruta, en endinsem al massis de l'Ardenya per anar a sortir al mar, concretament a la cala del senyor Ramon, i tornem per la vora del Ridaura,...

Llemena Deluxe


20 De Monells a Angles
Forma part del programa VOLTAR PER CATALUNYA de la Associació Marxes a Cavall de Catalunya AMAC. Mes informació www.amac.cat allotjaments, fotos i comentaris

Alta Garrotxa 2010
(14/11/2010) Ruta circular d'uns 30 Km pels paratges de l'Alta Garrotxa feta per la colla de la Garrotxa i els Cowboys de la Selva. Ruta de dificultat mitjana/alta que passa per...

de EL BRULL a LA VILARNAU
Una ruta de dos díes per coneixer les estribacions de un montseny el de ponent menys conegut i transitat pasant per Viladrau i amb parada a la casa rural de la Vilarnau. el segon...

LOS HERMANOS Terrassa


PAS A PAS Castellar


RUTA PER LA GARROTXA (2010)
(O1/08/2010) Ruta per la Garrotxa organitzada pels Cowboys de la Selva i guiada per en Santi i els seus companys d'Olot. El recorregut és molt variat (pistes i corriols),...

17AlbanyaLlers
Forma part d'una ruta de 15 dies des de la Seu d'Urgell fins a Figueres, que es va fer el mes de Juliol del 2010 per la Associació Marxes a Cavall de Catalunya AMAC. Mes...

17OixAlbanya
Forma part d'una ruta de 15 dies des de la Seu d'Urgell fins a Figueres, que es va fer el mes de Juliol del 2010 per la Associació Marxes a Cavall de Catalunya AMAC. Mes...

17CamprodonOix
Forma part d'una ruta de 15 dies des de la Seu d'Urgell fins a Figueres, que es va fer el mes de Juliol del 2010 per la Associació Marxes a Cavall de Catalunya AMAC. Mes...

CampdevanolLlanars
Forma part d'una ruta de 15 dies des de la Seu d'Urgell fins a Figueres, que es va fer el mes de Juliol del 2010 per la Associació Marxes a Cavall de Catalunya AMAC. Mes...

15PuigcercosCampdevanol
Forma part d'una ruta de 15 dies des de la Seu d'Urgell fins a Figueres, que es va fer el mes de Juliol del 2010 per la Associació Marxes a Cavall de Catalunya AMAC. Mes...

Más rutas por Espinavell

Rutas senderismo por Espinavell

Disfruta de las mejores rutas de senderismo por Espinavell y sus alrededores. Encuentra la ruta que más te apetezca y mejor se adapte a ti. Descárgate los tracks de la ruta de senderismo desde Wikiloc, súbelo a tu móvil o tu GPS y disfruta de tus vacaciones o un buen fin de semana con un recorrido de senderismo en contacto con la naturaleza.
Empieza tu ruta en las mejores rutas de senderismo por Espinavell

Rutas en bicicleta por Espinavell

Disfruta de las mejores rutas en bicicleta por Espinavell y sus alrededores. Encuentra la ruta que más te apetezca y mejor se adapte a ti. Descárgate los tracks de la ruta en bicicleta desde Wikiloc, súbelo a tu móvil o tu GPS y disfruta de tus vacaciones o un buen fin de semana con un recorrido en contacto con la naturaleza.
Empieza tu ruta en las mejores rutas en bicicleta por Espinavell

Rutas en moto por Espinavell

Disfruta de las mejores rutas en moto por Espinavell y sus alrededores. Encuentra la ruta que más te apetezca y mejor se adapte a ti. Descárgate los tracks de la ruta en moto desde Wikiloc, súbelo a tu móvil o tu GPS y disfruta de tus vacaciones o un buen fin de semana con un recorrido en contacto con la naturaleza.
Empieza tu ruta en las mejores rutas en moto por Espinavell

Rutas en 4x4 por Espinavell

Disfruta de las mejores rutas en 4x4 por Espinavell y sus alrededores. Encuentra la ruta que más te apetezca y mejor se adapte a ti. Descárgate los tracks de la ruta en 4x4 desde Wikiloc, súbelo a tu móvil o tu GPS y disfruta de tus vacaciones o un buen fin de semana con un recorrido en contacto con la naturaleza.
Empieza tu ruta en las mejores rutas en 4x4 por Espinavell

Rutas a caballo por Espinavell

Disfruta de las mejores rutas a caballo por Espinavell y sus alrededores. Encuentra la ruta que más te apetezca y mejor se adapte a ti. Descárgate los tracks de la ruta a caballo desde Wikiloc, súbelo a tu móvil o tu GPS y disfruta de tus vacaciones o un buen fin de semana con un recorrido en contacto con la naturaleza.
Empieza tu ruta en las mejores rutas a caballo por Espinavell